ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τι πληρώνει πριν και τι μετά το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ….

0

Ως «οικονομική ανάσα» περιμένουν οι παραγωγοί την πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ πριν το Πάσχα για να καλύψουν τα έξοδα της καλλιέργειας και της εκτροφής. Όπως έχει γίνει γνωστό με εντολές από ΥπΑΑΤ δουλεύουν διπλοβάρδιες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για να προχωρήσουν οι πληρωμές.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες πριν από το Πάσχα αναμένεται ότι θα πληρωθούν τα 245 εκατ. ευρώ των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Όπως υποστηρίζουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα θα είναι έτοιμα τη Μεγάλη Δευτέρα ώστε να βγει η πληρωμή για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσον αφορά το κονδύλι των 425 εκατ. ευρώ που αφορά στα οικολογικά σχήματα δεν θα καταβληθεί όλο το ποσό. Κάποια που θα βγουν από αλγόριθμο θα μπορούν να πληρωθούν μέσα την Μεγάλη Εβδομάδα. Τα υπόλοιπα πάνε για μετά το Πάσχα. Ωστόσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια  να πληρωθούν πριν το Πάσχα τα αδιάθετα 88 εκατ. ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης του 2023 σύμφωνα με τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι θα διατεθούν περί τα 700 εκ. συνολικά μέχρι το Πάσχα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ